جمعه ۱۵ حمل ۱۴۰۴
صفحه نخست / سرمقاله / نامه طیب آغا به رهبری طالبان به چه معناست؟

نامه طیب آغا به رهبری طالبان به چه معناست؟

سید محمد طیب‌‌آغا یکی از مقامات مطرح گروه طالبان، از رهبران این گروه خواسته است تا جاسوسان کشورهای همسایه را از صفوف این گروه بیرون کنند.
طیب‌آغا مسوول پیشین دفتر رسمی طالبان در قطر و یکی از مذاکره کنندگان این گروه با ارسال نامه‌ی از هبت‌الله آخندزاده رهبر فعلی طالبان خواسته است تا آن‌عده از اعضای طالبان را که با استخبارات منطقه ایران و پاکستان به گونه مستقیم و غیر مستقیم ارتباط دارند از صفوف اخراج کنند. به باور وی ارتباط با استخبارات خارجی طالبان را به طرف شر و نابودی می‌کشاند.
این مقام سیاسی طالبان همچنان به رهبر طالبان گوشزد نموده است که خودرا امیرالمونین خطاب نکند؛ چون: برای یک امیر به قلمرو ضرورت است؛ قلمروی که مساحت یک جغرافیایی سیاسی را احتوا کند. او نیز از اعضای رهبری طالبان خواسته است که خاک پاکستان را ترک کنند. او دلیل ترک این گروه را از خاک پاکستان تشریح نموده، گفته است: با مستقر شدن این گروه در داخل خاک افغانستان دیگر پاکستان نمی تواند آنچه را برضد افغانستان می‌خواهد انجام داده و بالای این گروه بقبولاند.
طیب‌آغا از هبت‌الله آخندزاده خواسته است که طالبان حمله بر مساجد، شفاخانه‌ها، تاسیسات عمومی، جاده‌ها و پل‌ها را متوقف سازند. او در این نامه تاکید کرده است که طالبان از کشتار، گروگان‌گیری کارگران و انجنیران، پیاده نمودن مسافران از مسیر شاهراه‌ها، دست بردارند.

گفته می‌شود نامه طیب‌‌آغا به رهبری طالبان پس از آن صورت گرفته است که رهبری طالبان و اعضای دیگر این گروه خواهان مشوره از وی شده است.
همزمان با خبر نامه سیدطیب آغا حکومت افغانستان گفته است که اعضای شورای کویته علاقمند مذاکرات اند. دفتر ریاست جمهوری افغانستان می گوید که پس از امضای توافق‌نامه صلح با حزب اسلامی حکمتیار حلقاتی در شورای کویته به آغاز گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان علاقمندی از خود نشان داده اند.
این در حالی است که رزنامه گاردین از گفتگوها بین معصوم استانکزی رییس عمومی امنیت ملی کشور ملا عبدالمنان، بردار ملا عمر رهبر پیش این گروه پرده برداشت. به نقل از روزنامه گارین این دیدار دوبار در در جریان ماه‌های سپتامبر و اکتوبر در دوحه، پایتخت قطر صورت گرفته است؛ موضوعی که از سوی حکومت افغانستان تایید شده است.
هفته گذشته دکتور عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در یک سفر رسمی به کشور شاهی عربستان سعودی انجام پذیرفت، مقامات عربستان سعودی با استقبال گرمی که از وی داشتند وعده سپردند که از هیچ اقدامی در راستای تامین صلح با حکومت افغانستان دریغ نخواهند کرد.
این که مذاکرات صلح حکومت افغانستان با طالبان چقدر نتیجه می دهد، هنوز هم با شک و تردیدهای مواجه است؛ چون این موضوع واضیح شد که صفوف طالبان بعد از افشای مرگ رهبر شان ملا عمر که دوسال تمام خبر آن مخفی گذاشته شده بود دچاره شکست و ریخت های زیاد بر سر یک رهبری واحد شده اند. ملا اختر محمد منصور که پس از مرگ ملاعمر به سمت رهبری طالبان گماشته شد در صفوف با مخالفت‌های مواجه شد؛ موضوعی که باعث شد گفتگوهای چهارجانبه صلح ( افغانستان، پاکستان، امریکا و چین) تحت رهبری ملااختر محمد منصور به شکست انجامید.
ملا اختر محمد منصور گفته می‌شد یکی از موانع اصلی برسر گتفگوهای چهارجانبه صلح می‌باشد، توسط جنگده هوایی بدون سرنشین ایالات متحده امریکا در خاک پاکستان مورد هدف قرار گرفت و کشته شد.
حالا دیده شود که ملا هبت الله رهبر فعلی طالبان که اونیز در خاک پاکستان زندگی می‌کند تن به گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان می دهد، یا اینکه همان سناریویی ناکام گفتگوهای چهارجانبه صلح دوباره تکرار خواهد شد!

Print Friendly, PDF & Email

همچنان ببینید

از کشتار جمعی کابل تا حادثۀ مشکوک قندهار

حوادث کابل و قندهار، هلمند و ننگرهار مایۀ تأثر عمیق است. در حملات دو روز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *