عمرداوودزی عضو شورای حراست و ثبات افغانستان در تازه ترین موضوع گیریاش در پیوند به سفر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، حکومت وحدت ملی را فاقد مشروعیت خوانده و گفته است: “حکومت وحدت ملی بر اساس توافقنامهی تشکیل شده که از بنیاد دچار بحران مشروعیت میباشد. این حکومت بر حسب توافق میان دو تکت انتخاباتی شکل گرفته و مشروعیت قانونی ندارد. تقسیم قدرت در این حکومت باعث افزایش تنشهای قومی، مذهبی و نژادی در کشور شده و زندگی را بر مردم افغانستان طوری سخت ساخته که هر روز مردم انتظار پایان کار آن را دارند.”
آقای داوودزی این اظهارات را در حالی بیان می دارد که در بحبوحه انتخابات ۱۳۹۳ وزیر کابینه حامد کرزی بود و مسئولیت مهمترین سکتور امنیتی (وزارت داخله) کشور را به عهده داشت. داوودزی در آن مقطع نه تنها تلاشی برای جلوگیری از تقلبات انتخاباتی نکرد بلکه در بسیار موارد از آن چشم پوشی کرد.
همیاری و چشم پوشی دم و دستگاه کرزی از تقلبات انتخاباتی سبب شد تا دوتیم انتخاباتی جهت انتقال مسالمتآمیز قدرت تن به یک راه حل سیاسی دهند و با تشکیل حکومت وحدت ملی زمینه را طوری مساعد سازند تا حامد کرزی مجبور به تحویل دهی قدرت شود.
در اعلامیۀ آقای داوودزی آمده است که وضعیت سیاسی افغانستان به گونهی است که مردم افغانستان روز تا روز شاهد افزایش ناامنیها، رکود اقتصادی، دسیسههای منطقهیی و از همه بدتر حکومتی را تحمل می کنند که جز بی عدالتی، افزایش فساد اداری و سختکردن زندگی بر مردم افغانستان، کار دیگری نکرده است.
آقای داوودزی که روزگاری جزء دم و دستگاه فساد اندود حامد کرزی بود و در ترویج فساد، لجام گسیختگی اداری، قومگرایی، فروش کرسیهای حکومتی، دریغ نکردن از هرگونه تلاش برای تمرکز قدرت در دستان حامد کرزی، ارتباطات مشکوک و پرسش بر انگیز با استخبارات بیرونی و گرفتن پولهای سرمیزی و زیر میزی استخبارات منطقه در نظام گذشته نقش کلیدی داشت، درست می داند که حکومت وحدت ملی از تلۀ بیرون آمده است که حامد کرزی و حکومتش به خاطر ابقاء خود برای انتخابات نشانده بودند.
این تیم تلاش کردند تا با گزینش مهرههای خود در نهاد های برگزار کنندۀ انتخابات، با تقلب و دست برد به انتخابات ریاست جمهوری، کشور را دچار بحران کرده و به نحوی حکومت کرزی را تمدید کنند. اما تصمیم رهبران دو تیم انتخاباتی برای تشکیل حکومت وحدت ملی رویایی حامد کرزی و تیم او را به کابوس مبدل ساخته و این تیم را واداشت تا آستین برزده و با استفاده از هر وسیلۀ ممکن ضربۀ به این حکومت وارد کند.
از جانب دیگر این تحلیل عمر داوودزی میتواند اسباب قناعت کسانی را فراهم کند که اصلاً ندانند که در چهارده سال پسین چه اتفاقاتی در سطح کشور رخ داده است. همه مردم به این امر معترف اند که سرازير شدن ملياردها دالر كمكهای دنيا و حضور دهها هزار نيروهاى نظامى بين المللى در افغانستان امنیت و اقتصاد کاذب را بوجود آورده بود و با كاهش كمكهاى خارجى و خروج هزران نيروى نظامى بين المللى این کشور با بحران اقتصادی و امنیتی روبرو گرديده که مسبب اصلی آن حامد کرزی و تیم او می باشد.
برای عبور از بحران کنونی که حالا ضرورت است تا اين ساختارهاى پوشالى و نابکار كه روزگارى با آرایش و پیرایشهای مصنوعى روى پا نگهداشته شده بود، تغيير بیابند و کشور وارد یک مرحلهء جدید از سیاست، اقتصاد، امنیت و توسعۀ پایدار شود که انعکاس دهندهء ارزشهای واقعی مردمسالاری، شهروندی، کثرتگرایی و تنوع در جامعه باشد.